Logroño is a medium-size city delimited by two barriers, one natural and other one artificial. The Ebro river constitutes the northern barrier and the railway creates the southern barrier. This project is located next to the southern limit formed by the railway. The project is close the south barrier made by the railway and next to a bypass road at the east. It is a marginal space that is located on the city limits. A 1,400 m2 urban square is designed in orther to revitalize this space, as well as green areas and parking.

The main idea to revitalize this space is to recreate “a piece of Espolón Plaza”. Espolón Plaza was the first skateboarding spot in Logroño and nowadays many skaters continue to skate this spot. This has created conflicts with other users of the plaza. For this reason a streetplaza is designed with noble materials and functional lines recreating the characteristics of Espolón.

Fotografias: Adrián Rios @adriosphoto